főoldal Blog nyíl

Naptár: asztali naptártól a fényképes naptárig

Naptár: asztali naptártól a fényképes naptárig

Naptár: asztali naptártól a fényképes naptárig

Szeptembertől az emberek már keresgetik, hogy milyen ajándék lenne igazán megfelelő a karácsony alkalmából. Sokan olyan személyre szabott ajándékot szeretnének adni, aminek mindenki örül. Kifejezi, hogy az ajándékozó gondolt ránk, időt fáradtságot nem kímélve igyekezett egy olyan meglepetést kitalálni, mely mosolyt csal az arcunkra. Ennek sokféle formája van, azonban most a nyomdaipar egyik igen fontos eleméről lesz szó, a naptárról, amely másodlagos funkcióval is rendelkezik, azon felül, hogy kiváló ajándéktárgy és reklámhordozó, kalendárium is. Fontos tulajdonsága még, hogy nem az egyszer használatos ajándéktárgyak közé tartozik, hanem egész évben használható, ezáltal igen költséghatékony.


A naptár, mint ajándék!


A mai digitális világban, sok ember előnyben részesíti az elektronikai eszközöket a nyomtatott, papíralapú termékekkel szemben, azonban bármikor szükségünk lehet egy darab papírra és tollra, esetleg naptárra. Irodánkban és otthonunkban is örömmel tekintünk szép családi fotókkal színesített naptárunkra, míg üzletfeleinket, alkalmazottainkat is megajándékozhatjuk egy képes naptárral, melyen reklámozhatjuk saját cégünket, szolgáltatásunkat. A reklámajándékok célja az üzleti kapcsolattartás és a mindennapos jelenlét biztosítása. Alapvető nyomdaipari tézis, hogy a naptárkészítési munkálatokat nyáron kell elkezdeni, hiszen ha karácsony körül kapunk észbe, már késő lesz. Ritkán akad szabad kapacitása ilyenkor a nyomdáknak. Egy esztétikus, szép naptár megvalósítása komoly munkát, odafigyelést igényel. Javasoljuk, hogy a tervezést bízza szakemberre, vegye igénybe a nyomdai grafikai tervezés-szolgáltatást.


Hasznos tanácsok a naptárkészítéshez!


Lehetőleg jó minőségű 300 dpi felbontású képeket érdemes felhasználni a megfelelő nyomatminőség érdekében. Fontos, hogy a naptár irányához illeszkedő képeket válasszunk. Állóhoz álló képeket, fekvőhöz fekvőket, kiskaput jelenthet a négyzet alakú képek alkalmazása, melyhez elsődlegesen az álló formátumot javasoljuk és alul felül ízléses, modern grafikai elemek kapnak helyet.


Milyen naptárak közül lehet választani?


Ne essünk a bőség zavarába, inkább elsődleges szempontként a naptár funkcióját vegyük figyelembe. Hova kerül? Milyen messziről kell néznünk, szeretnénk-e bele írni, hány hónapot kell áttekinthetővé tenni.


Milyen naptár közül lehet választani?


Kártyanaptár


Kis méretének köszönhetően kiválóan használható, remek reklámhordozó, mindig kéznél van, ha szükséges.  Ha egy névnapot kell gyorsan megnézni vagy csak épp előre számolni a heteket, akkor is tökéletes választás.


Fényképes havi asztali naptár


A megfelelő naptárválasztás, ha bejegyzéseket, időpontokat, találkozókat szeretnénk rendszeresen feljegyezni. Kéznél van, egy pillanat alatt eszünkbe juttatja a fontos momentumokat. Kellemes emlékeket idéz fel az egyedi fényképekkel megtervezett asztalinaptár. Kedvenc képeinkkel ellátott asztali 12 lapos naptár, melyre öröm ránézni az év minden napján. Praktikus tartójának köszönhetően stabilan megáll bármelyik asztalon, íróasztalon.


Fényképes heti asztali naptár


Személyes képeinkkel színesített heti naptár, melybe az adott naphoz jegyzetelhetünk is! Elegáns és egyben praktikus kialakításának köszönhetően biztosan nem marad el egyetlen születésnap és névnap sem az adott évnben. 


Fényképes falinaptár


Falra akasztható, lapozható fényképes naptár 12+1 lappal, felül spirálkötéssel ellátva, hogy könnyen lapozható legyen. Álló és fekvő formátum választható, két különböző méretben A4 (210x297mm) és A3-as kivitelben (297x420mm). Igazán egyedi ajándék a család minden egyes tagja számára.


Fényképes éves poszter naptár


A3-as méretben saját fényképpel, az előrelátó éves tervezéshez. A poszternaptár nemcsak egy naptár, hanem egyben egy poszter is, mely sok háztartásban megtalálható a konyha falán, kamraajtón, azokon a felületeken, melyek mindennap szem előtt vannak. A poszternaptárat rendelheti egy nagy fényképes és 12 fényképes változatban, melynél mindegyik hónaphoz tartozik egy fénykép. Egész éves jelenlétével a családok mellett kiváló marketingeszköz cégek számára, melyen hatékonyan helyezhető el egy-egy cégnév, termék, szolgáltatás is.


Speditőr naptár


A speditőr naptár esetén fontos meghatározni, hogy hány hónapot mutat a naptár. Praktikus esetben legalább három és öt hónap, melyet a speditőr naptáraknak mutatniuk kell, hogy hasznos társai legyenek használójuknak. Elsődlegesen cégek részére ajánljuk, melyet egyedileg tudunk logóval és grafikai elemekkel megszemélyesíteni.


Asztali naptár


asztali naptár


A naptár társunk egy éven át. Segítőnk az otthoni feladatok mellett a munkahelyünkön is. Szinte minden egyes napon vetünk rá egy pillantást vagy jegyzetelünk bele. Szeretteink fotójával díszítve örömet lop a szívünkbe egy nehéz nap során. Ajándékozzon karácsonyra minőségi naptárt szeretteinek vagy üzleti partnereinek és meglátja, hogy mindenki örömmel fogadja majd ezt az egyedi ajándékot.