főoldal Blog nyíl

Vászonkép, több részes falikép: kérdések és válaszok

Vászonkép, több részes falikép: kérdések és válaszok

Vászonkép, több részes falikép: kérdések és válaszok

Mikor elérkezik egy közeli barátunk, szerettünk születésnapja, névnapja vagy közeledik a karácsony, számtalanszor felmerül bennünk a kérdés, hogy mit adjunk ajándékba. Senki nem szeret kommersz terméket adni a másiknak. Az emberek többsége törekszik, hogy egyedi, de megfizethető kategóriájú ajándékok közül válasszon. Írásunkban most egy olyan fényképes ajándék ötletről fogunk írni, amiről számos kérdést szoktak megfogalmazni a vásárlóink a megrendelés előtt. Ez nem más, mint a több részes falikép és a vászonkép.


Mit takar a vászonkép kifejezés?


Mit takar a vászonkép kifejezés?


A vászonkép nem más, mint egy festővászonra (ez anyagát tekintve lehet 100%-os pamut vagy poliészter) nyomtatott fotó vagy grafika.


Mit jelent az a kifejezés, hogy vakrámázott vászonkép?


A vászonképet egy fa keretre (vakráma) feszítik ki, így vizuálisan teljes egészében láthatóvá válik a kép. Előnye, hogy a megjeleníteni kívánt kép egyetlen egy motívumát, részletét sem fogja takarni fotókeret.


Milyen előnyei vannak a vászonképnek?


A vászonképek egyedi megjelenésűek, számos méretben készülnek és a vászon, amire a nyomtatás megtörténik, időtálló.


Milyen méretben készíthetők vászonképek?


A vászonképek számos méretben rendelhetők. A Deep Field nyomdai és grafikai vállalkozásnál az alábbi méreteket szokták rendelni: 20* 20cm, 20*30cm, 30*30cm, 30*40cm, 40*40cm, 40*50cm, 40*60cm, 50*50cm, 60*60cm, 70*70cm, 70*100cm, 90*90cm, 100*100cm, 140*80cm, 150*100cm, 160*120cm.


Milyen helyiségekbe szokták a vászonképet felhelyezni?


A vásárlói visszajelzések alapján a legtöbbször lakásdekorációnak használják. Ideális hálószobába, nappaliba, dolgozó szobába, étkezőbe illetve több szintes családi házak esetén a lépcsők falának díszítésére. Mi az otthoni felhasználás mellett készítettünk már vászonképet irodaházba, céges irodába, vállalkozások fogadóterébe, szállodák beltereinek díszítésére. Ebben a műfajban nincsenek kötöttségek. Minden a fantáziánkra és a kreativitásunkra van bízva.


Milyen jellegű vászonképet érdemes készíttetni?


Milyen jellegű vászonképet érdemes készíttetni?


Mi azt tanácsoljuk, hogy először gondoljuk végig, hogy milyen céllal készíttetünk vakrámázott vászonképet. Ha ajándékba szánjuk (pl: névnap, esküvő, házassági évforduló stb.), akkor egy boldog örömteli pillanatot érdemes megjeleníteni a vászonképen. Abban az esetben, ha díszítésnek szánjuk egy irodában vagy szállodában, akkor a brand elemeket érdemes rajtuk keresztül bemutatni.


Milyen típusai léteznek a vászonképnek?


A vászonképek készülhetnek fekvő vagy állókép kivitelezéssel. Számtalanszor kapunk olyan kérést, hogy egy fotót több részletbe szedve is meg lehet jeleníteni? A válasz, természetesen. Ezeket hívjuk mi a szakmában több részes faliképnek, vászonképnek.


Vásárlói vélemények a vászonképekről


Nyomdai vállalkozásunknál számtalan esetben kapunk visszajelzést a megrendelt vászonképekkel kapcsolatban. Ebből most megmutatunk néhányat.


Gyermekünk születésének megjelenítése vászonképen, igazán jó döntés volt. Mikor bemegyünk, a kislányunk szobájába igazán jó érzés látni napi szinten, hogy milyen szépen cseperedik.


A nappalinkat egy 160 * 120 centiméteres vászonkép borítja. Csodálatos helyen jártunk a feleségemmel és örökké tartó élményeket szereztünk. Az egyik ilyen pillanatot örökítettük meg vászonkép formájában.


Mikor az irodába bemegyek és meglátom az íróasztalommal szemben a családomat ábrázoló vászonképet a falon, mindig jó érzések kerítenek hatalmukba. Ilyenkor még a legnehezebb feladatok is megoldhatónak tűnnek.

Eredetileg egy nagyméretű posztert szerettem volna a szobámba a szüleimtől. A kérésemet egy vászonkép formájában teljesítették. Így sokkal igényesebb lett a szobám. Még a haverok is megcsodálják.


Szakmai tipp vászonkép


4. szakmai tipp a vászonkép megrendeléshez


Mielőtt vászonképet rendelünk, mindig gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk megjeleníteni rajta és hova szeretnénk feltenni. Ha szükséges mérjük le a teret, ahova a kép kerülni fog.


Kizárólag nagy felbontású minőségi fotót szabad megjeleníteni vászonképen.
A megrendelés előtt érdemes a fotót egy fotós szoftver segítségével átnézni, hogy az tényleg megfeleljen az elvárásainknak.


A megrendelés előtt érdemes érdeklődni a kivitelezőnél, hogy mikorra készül el a rendelés. Így biztosan át tudjuk nyújtani időben a képet, ha ajándékba szánjuk.


Ha Önnek vászonképre vagy több részes faliképre lenne szüksége, keressen minket bátran elérhetőségeinken keresztül. A megrendelési igényét itt tudja felénk elküldeni: vászonkép, falikép rendelés.