főoldal Blog nyíl

Milyen egy jó céges weboldal?

Milyen egy jó céges weboldal?

Milyen egy jó céges weboldal?

Tartalomjegyzék
Felhasználóbarát felület
Vonzó és megfelelő design
Tartalom és információ
Responszív design
Gyors betöltési sebesség
Keresőbarát struktúra
Interakció és kapcsolatfelvétel lehetősége
Biztonság és adatvédelem
Záró gondolat a weboldalakról


Az internet az egyik legfontosabb eszközünk a mai világban, és egy jó weboldal elengedhetetlen az online jelenlét szempontjából. De milyen is egy jó céges weboldal? Mitől lesz vonzó és hatékony az online térben? Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie egy céges weboldalnak, ha azt szeretnénk, hogy megfelelő számú látogatót hozzon a számunkra.


Felhasználóbarát felület


Az egyik legfontosabb jellemzője a minőségi weboldalaknak a felhasználóbarát felület. Ez azt jelenti, hogy az oldal jól használható és navigálható, és ennek segítségével a keresett tartalom könnyen elérhető. A kialakításnál törekedni kell arra, hogy az oldal struktúrája és elrendezése legyen logikus. A menürendszereknek kialakításánál az érthetőség és a kezelhetőség játssza a legfontosabb szerepet.


Vonzó és megfelelő design


A design mindig kulcsfontosságú. Egy jó weboldal vonzó és esztétikus kinézettel rendelkezik, ami magával ragadja a látogatókat. A design esetén törekedni kell arra, hogy legyen összhangban az oldal céljával és a célcsoport preferenciáival. Fontos kihangsúlyozni, hogy az oldal színpalettája, a betűtípusok és grafikák megfelelően legyenek kiválasztva, hogy kellemes és vonzó vizuális élményt nyújtsanak a látogatóknak. Ha ezeket az irányelveket betartjuk, akkor a látogatók biztosan többször is visszatérnek majd oldalunkra.


Tartalom és információ


A jól rankelt weboldalak nem csak szép külsővel rendelkeznek, hanem minőségi és egyben hasznos tartalommal, információval is gazdagítják a látogatókat. Abban az esetben, ha az oldalon található tartalmak relevánsak és hasznosak, akkor a látogatói szám organikusan is folyamatos emelkedést fog mutatni. Aminek érdemes komoly figyelmet szentelni:

  • Friss, naprakész tartalom.
  • Folyamatos frissítése az információknak.
  • Egyedi tartalmak generálása.
  • Szakértői tartalmak megjelenése az oldalon.


Responszív design


A mai világban egyre többen használnak mobil eszközöket, olyanokat mint például okostelefonok, táblagépek a böngészéshez. Ezért egy jó weboldalnak responszív designnal kell rendelkeznie, vagyis a felhasználói élménynek minden eszközön ugyanolyan jónak kell lennie. Az oldal tartalmának és elrendezésének automatikusan alkalmazkodnia kell a különböző képernyőméretekhez és eszközökhöz, hogy a látogatók könnyen böngészhessék az oldalt bármilyen eszközön.


Gyors betöltési sebesség


Az interneten való szörfölés során a látogatók türelmetlenek, és nem szeretnek hosszú ideig várni egy weboldal betöltődésére. Ezért egy jó weboldalnak gyors betöltési sebességgel kell rendelkeznie. A látogatói élmény mellett a találati rangsorolásnál is komoly szerepet játszik, hogy a weboldalunk milyen gyorsan képes megjeleníteni a keresett tartalmat.


Keresőbarát struktúra


Egy jól felépített és optimalizált weboldalnak keresőbarát struktúrával kell rendelkeznie, hogy könnyen megtalálható legyen a keresőmotorok számára. Az oldalnak megfelelő címekkel, meta leírásokkal, fejlécekkel kell rendelkeznie, amelyek segítik a keresőmotorokat az oldal tartalmának értelmezésében és az organikus keresési találatokban való jobb helyezés elérésében.


Keresőbarát struktúra


Interakció és kapcsolatfelvétel lehetősége


Egy jó weboldal lehetőséget kell, hogy nyújtson az interakcióra és a kapcsolatfelvételre a látogatókkal. Az oldalon található űrlapok, elérhetőségi adatok, chat ablak vagy közösségi média ikonok tökéletesen képesek ezt a feladatot megoldani. Azok a weboldalak, amelyek ezeket az eszközöket alkalmazzák több ajánlatkérést, vásárlást tudnak prognosztizálni az értékesítésük során.


Biztonság és adatvédelem


Az online biztonság és az adatvédelem is kulcsfontosságú tényező egy jó weboldal esetében. Az oldalnak biztosítania kell az adatok biztonságát, például SSL tanúsítvány használatával az adatkapcsolat titkosításával. Emellett az oldalnak meg kell felelnie az adatvédelmi jogszabályoknak, mint például az GDPR, és világosan kell kommunikálnia az adatgyűjtési és adatkezelési gyakorlatokat a látogatókkal. Egy rosszul védett weboldalt gyorsan képesek az internetes bűnözők feltörni és ott komoly károkat tudnak okozni. Sajnos a feltört oldalakat a Google elég gyorsan tiltó listára teszi, így komoly visszaesésre számíthatunk a látogatás és a vásárlás terén.


Záró gondolat a weboldalakról


Egy minőségi weboldalról elmondhatjuk, hogy felhasználóbarát, vonzó és megfelelő designnal rendelkezik, tartalmakkal és információkkal gazdagítja a látogatói élményt, gyorsan betöltődik, keresőbarát struktúrával rendelkezik, lehetőséget nyújt az interakcióra és kapcsolatfelvételre, valamint biztosítja az adatvédelmet és az online biztonságot. Az ilyen típusú weboldalak segítenek a látogatók számára könnyű és kellemes böngészési élményt nyújtani, és hozzájárulnak a látogatók megtartásához, az üzleti célok eléréséhez és az online jelenlét erősítéséhez.
Ha ön szeretne többet tudni a minőségi weboldalakról vagy szeretne cége számára egy felhasználóbarát weboldalt készíttetni, keressenek minket bátran elérhetőségeinken keresztül. A webfejlesztéssel foglalkozó csapatunk segít abban, hogy ne csak jó weboldal készüljön, hanem az oldal a Google rangsorolásban is előkelő helyen szerepeljen.


Kertész László
Kreatív tanácsadó!
Deep Field