főoldal Blog nyíl

Kamiondekoráció, kamionmatricázás: kérdések és válaszok

Kamiondekoráció, kamionmatricázás: kérdések és válaszok

Kamiondekoráció, kamionmatricázás: kérdések és válaszok

Az elmúlt két évben egyre több szállítmányozással és fuvarozással foglalkozó vállalkozás keres meg minket azzal a kérdéssel, hogy vállalunk-e kamionmatricázást, kamiondekoráció készítést. A Deep Field nyomdaipari vállalkozás szolgáltatási palettájában természetesen megtalálhatóak ezek a termékek. Mostani írásunkban azokat a kérdéseket válaszoljuk meg, amik a kamionmatricázással és dekorációval kapcsolatban szoktak felmerülni.


Kinek érdemes kamiondekorációt használni?


Kamiondekorációt legtöbb esetben a belföldi és külföldi szállítmányozással foglalkozó vállalkozások szokták kérni tőlünk. A cél, hogy a brand elemek használatával a vállalkozást fel lehessen ismerni az utakon.


Milyen jellegű fóliákkal érdemes egy kamiont matricázni?


A fóliákban igen széles palettából válogathatunk. A klasszikus olcsó kategóriától kezdve az igazán magas minőségig. A különbség az árukban és tartósságukban mutatkozik meg. Az alacsony árfekvésű fóliák hozzávetőlegesen 2 évet bírnak, míg a magasabb árfekvésű társaik akár 7-8 évet is kibírnak az adott felületen. A megrendelők többsége a középkategória mellett dönt, aminek a tartóssága körülbelül 4 -5 év.


Mennyi időbe telik egy kamiondekoráció projekt kivitelezése?


Pontos választ erre a kérdésre a feladat ismeretében lehet adni. A projekt kivitelezésének idejét az alábbi tényezők befolyásolják:

 • Rendelkezik az adott vállalkozás logóval és más brand elemmel (ha erre a kérdésre igen a válasz, akkor ez felgyorsítja a folyamatot).
 • A grafikai tervezés és az egyeztetések száma a megrendelővel.
 • A kamiondekoráció látványtervének elkészítése.
 • A megtervezett látványelemek nyomtatási időtartama.
  · Mikor tudják rendelkezésünkre bocsájtani a kamiont, hogy a nyomtatott elemeket fel tudjuk helyezni.


Abban az esetben, ha minden a rendelkezésünkre áll, akkor hozzávetőlegesen 2 -3 hét alatt kivitelezhető a teljes munkafolyamat. Ha az arculati elemeket nekünk kell megtervezni, akkor körülbelül 3-4 hétre van szükségünk, hogy a kamiondekoráció felhelyezéssel együtt kivitelezésre kerüljön.


Milyen brand elemeket érdemes megjeleníteni egy kamionon?


A brand építéssel foglalkozó szakemberek mindig felhívják a figyelmet, hogy a vállalkozás logója az egyik legfontosabb arculati elem egy vállalkozás életében. Ennek szerepelnie kell a céges névjegykártyán, kiadványon, molinón, plakáton, weboldalon és a social media felületeken is. Olyan mozgó felületeken, mint a céges gépjármű, furgon, kisbusz, kamion pedig elengedhetetlen az alkalmazásuk. Mindezeken felül fontos, hogy a vállalkozás nevét, weboldalát, elérhetőségeit is jelenítsük meg egy jármű felületein. Mi a gyakorlatból látjuk, hogy a megrendelők igényei is a brand építő szakemberek által elmondottakkal azonosak.


Mire érdemes figyelni az arculati elemek megjelenítése során?


Mindig elmondjuk a megbízóinknak, hogy érdemes figyelni a betűméretezésre, a betű típusára és a megfelelő szinválasztásra. A színek nem csak esztétikailag játszanak szerepet a vizuális megjelenésben, hanem a láthatóságban is jelentős szerepük van.


Milyen járműveket lehet még a kamionok mellett dekorációval ellátni?


A Deep Field csapata az alábbi kéréseknek tett eleget az elmúlt évek során:

 • Autódekoráció magánszemély részére.
 • Autódekoráció sportegyesületek részére
 • Céges gépjárművek fóliázása, matricázása.
 • Céges furgonok fóliázása, matricázása.
 • Utánfutók, autószállító tréler matricázása.
 • Autómentő gépjármű fóliázása.


Autófólia


Záró gondolat a kamiondekorációról


Az elmúlt évek során egyre több vállalkozás igényli a céges járművek fóliázását, matricázását. A kamionosok, szállítmányozók sem maradtak ki ebből a sorból. A gyakorlatban azt tapasztaljuk, hogy a kamionfóliázás legfőbb célja a brand elemek és a céges elérhetőségek feltüntetése a járművön. Ha Önnek kamionja, gépjárműve, furgonja, haszongépjárműve van és szeretné az arculati elemeket dekor formában megjeleníteni, akkor keressen minket bizalommal elérhetőségeinken keresztül. Várjuk jelentkezését!