Telefon: +36 77-481-768 | E-mail: info@deepfield.hu | Cím: 6120 Kiskunmajsa, Félegyházi út 45.

Céget, szolgáltatást vállalkozást hirdetni több féle képpen lehet, ha nem szeretnénk elaprózni érdemes a plakátok, poszterek világában szétnéznünk.

A névjegykártyák szerepe

Mi a plakát?

Nyomdailag elő állított nagyméretű hirdetmény, mely meg jelenhet hirdető táblán, kerítésen, vagy bármely épület falán. Grafikai és tipográfiai elemeket is tartalmaz.

Plakátok a múltban

A 19. században kézzel festett plakátok világát éltük, több poszter művészeti alkotásnak is számít azokból az időkből például: Alfonz Mucha művei, melyekkel ma már kiállításokon találkozhatunk. Ekkor még külön szabály rendszer szerint festették fel a betűket, az ún. betűtípusokat így alkották ecsettel. A grafikai elemek is kézzel készültek. Litográfiai eljárással sokszorosították.

Miért fontos a névjegykártya?

Plakátok napjainkban

Mai felgyorsult világunkban azonban már számos digitális technika segít nekünk, magas színvonalú grafikák megalkotásában. Sokkal könnyebben sokszorosíthatjuk plakátunkat a korszerű nyomdaipari eljárások segítségével, így több helyen feltüntethetjük őket. Több céllal és témában is létrehozhatjuk ezeket a termékeket, a közös tulajdonság, hogy valamilyen információt közlünk vele. Vannak politikai plakátok, kulturális plakátok, reklám céllal készültek, illetve dekorációs céllal készültek is. Ezekből a tulajdonságokból többet is birtokolhat egy plakát.

A plakátok legfontosabb ismérvei

Reklám céllal készült plakátoknál fontos, hogy könnyen azonosítható legyen a termék, cég, vagy szolgáltatás, melyet hirdet. Ennek remek eszköze, ha a plakáton a cég logóját feltüntetik, és a nevet, majd minél tömörebben és informatívabban a tulajdonságait a hirdetett témának. Vizuális kommunikációs eszközei ennek a színek egyszerű, letisztult formák, melyekkel figyelemfelkeltő grafikát hozhatunk létre. A másik a szöveges rész, melynél fontos a letisztult tipográfia, ehhez kérhetjük grafikus segítségét, aki segít a megfelelő betűtípusok kiválasztásában, összehangolásában. Fontos, hogy a grafika összhangban legyen a hirdetett termékkel, illetve a szöveg megjelenésével. Nem célszerű a túlzsúfoltság sem, ugyanis lehet vezetés közben az út szélén pillantjuk meg a plakátot és ennyi idő csak kevesebb információ befogadására elegendő.
Plakátok előállításához szükségünk lesz nagyobb teljesítményű nyomtatóra, ha nekünk nem áll rendelkezésünkre, akkor kérjük nyomdák segítségét bátran, ahol számos tanáccsal és eszközökkel is segítenek bennünket. Elhelyezéshez is kérhetünk útmutatást és eszközöket. Első kérdés hová szeretnénk helyezni a hirdetményünket? Ha ezt tudjuk a következő lépés a megfelelő tartószerkezet megalkotása. Acél szerkezet, ezek rozsdamentes acélból vannak, hajlítással hegesztéssel készülnek. Állvány, totem oszlopok és pilonok, ha út mentén, vagy cég bejáratánál szeretnénk hirdetni. Létezik 50cm-estől 30 méter magas verziójuk is. Illetve, ha esti fényekben is szeretnénk, hogy látható legyen hirdetményünk, akkor élvilágítással rendelkező keretet is választhatunk hozzá, vagy neon megvilágítású szerkezetet. A plakát időt állóbb, ha fóliát helyezünk rá, ezzel is vízhatlanabbá téve alkotásunkat. Másik eljárás az úgynevezett világító doboz, mely több rétegből tevődik, össze a plakátra kerül védő fólia majd műanyag átlátszó borítás, melybe világító berendezés is van, így védve van a környezeti hatásoktól és sötétben is jól kivehető marad.

Szakmai tanács a legvégére

Napjainkban kijelenthetjük, hogy már egyetlen cég sem engedheti meg a maga számára, hogy figyelmen kívül hagyja a marketinges eszközöket. Számos vállalkozás az online marketinget erősíti, de egyre többen kiegészítik ezt a tevékenységet az offline marketing eszközökkel. Ennek az egyik igazán jól használható eleme, a plakát.
Ha Ön is szeretne plakátot készíttetni a vállalkozása részére, forduljon hozzánk bizalommal. Igény esetén a teljes munkafolyamatot el tudjuk végezni. Kérje bátran a DeepField segítségét bármely munkafolyamathoz!

Kertész László
Deep Field
Nyomtatás és grafika felsőfokon!