főoldal Blog nyíl

Autómatrica és autódekoráció készítés a Taki autómentő részére

Autómatrica és autódekoráció készítés a Taki autómentő részére

Autómatrica és autódekoráció készítés a Taki autómentő részére

Az elmúlt időszakban egyre többen keresik meg cégünket különböző vállalkozások, hogy készítsünk számukra autódekorációt, autómatricát céges autóikra. Ezek közül most bemutatjuk a Taki autómentőt, akinek a teljes autó matricázási folyamatát mi hajtottuk végre a tervezéstől a végső felrakásig.


Autómatrica: miért van rá szüksége egy vállalkozásnak 2021 -ben?


Napjainkra egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy a céges autókon szereplő rövid, de annál hatékonyabb üzenetekkel számos embert tudunk elérni az offline térben. Azon vállalkozások, amelyek egy adott lokalizációban mozognak, folyamatosan az emberek szeme elé kerülnek. Aki egy kicsit is jártas a reklámpszichológiában, az tudja, hogy ha legalább tízszer látunk egy reklámot meghatározott időn belül, akkor az az emberi emlékezetben megmarad. A helyi vállalkozások valószínűleg ezzel tisztában vannak, ezért is használják az autódekorációt, mint marketinges eszközt. A Taki autómentőnek is ez volt a célja, mikor megkereste grafikai és nyomdaipari vállalkozásunkat.


Legyen egyszerű az autódekoráció


Mikor Takács Gergővel a Taki autómentő ügyvezető igazgatójával leültem beszélgetni, érdekes gondolatot osztott meg velem. Nem szeretné, ha az autója matricákkal lenne tele ragasztgatva. A cél, hogy egyszerű letisztult felületünk legyen a Fordon. Fontosnak tartotta elmondani, hogy a Magyar Autóklub és az S.O.S. Hungary Assistance matricáknak szerepelniük kell a járművön. Érdekes volt ezeket a szavakat hallani, mert általában a vállalkozók pont az ellenkezőjét szokták igényelni. Hatalmas, figyelemfelkeltő autós grafikák, szöveggel. Végig gondolva az igényeket és megtekintve az autót, egyszerre több kreatív megoldás is eszembe jutott.


Kreatív autómatricák az autó különböző felületeire


Az elmúlt időszakban számos autót, kamiont matricáztunk fel vállalkozások részére. Ezeknek a projekteknek felhasználásával három kreatív ötletet találtam megfelelőnek ehhez a projekthez.


Első ötlet: A Ford motorháztetejének és oldalának a felületeire helyezzük el a cég és a partnereinek matricáit, illetve az autódekorációs elemeket.

Második ötlet: A Ford oldalsó elemeit (ajtók, plató) kellene figyelemfelkeltő matricákkal és szöveggel ellátni.

Harmadik ötlet: Kizárólag a Ford motorháztetejére kellene tenni egy figyelemfelkeltő ábrát a cégnévvel kiegészítve.


Miután Gergővel egyeztettem, a második verziót hagyta jóvá. Nem igazán szerette volna, ha az autó elejére dekorációs elemek kerültek volna. Teljes mértékben elfogadtam az érvelését és nekiálltam kidolgozni a látványterveket.


Szín, anyag és betűtípus választás az autómentő dekorációhoz


Számos ember úgy gondolja, hogy ez a legkönnyebb rész egy autó, kamion, vagy egy autószállító tréler dekorációjában. A gyakorlatban ez egy kicsit másként van. Egy rosszul megválasztott betűtípus vagy grafikai látványelem a teljes összképet képes elrontani. A felhasznált fólia, mint alapanyag a tartósságot és időtállóságot határozza meg. A mostani projektben Gergő a tervezést, a fólia kiválasztását és a látványtervet is teljesen rám bízta. Számára az egyszerű letisztult összkép volt a fontos. A fólia, amit felhasználtam a kiváló minőséget képviselte, mert az autómentésre, autószállításra használt járművek nagyon sok időt töltenek a szabadban. Gergő elmondása alapján éjjel, nappal, télen, nyáron úton vannak és számtalanszor kell külföldre vinni vagy onnan hozni járművet. Az ilyen tartós igénybevétel esetén, a fólián nem szabad spórolni. Mindezek után kiválasztásra került a betűk színe és formája. Figyeltünk rá, hogy a fehér autón kizárólag olyan színű felirat legyen, ami messziről is jól látszik és a betűtípusnál az egyszerűség mellett az olvashatóság volt a legfontosabb szempont.


A dekorációs elemek nyomtatása és felhelyezése a járműre


A projekt végső fázisában kinyomtatásra kerültek a dekorációs elemek és a vágás utána a látványtervnek megfelelően felhelyezésre kerültek az autómentőre. Gergő mikor a végeredményt meglátta, elégedetnek tűnt. A projekt után néhány héttel köszönetét fejezte ki és egy fotót is mellékelt. Érdekes volt látni, hogy azóta egy újabb partnerének matricája is felhelyezésre került a gépjármű ajtajára.


Autódekor


Ha Önnek autó dekorációra vagy autó fóliázásra, matricázásra van szüksége, keresse vállalkozásunkat bátran elérhetőségeinken keresztül. Számos referenciával (kamion, gépjármű, autómentő, autószállító tréler stb.) a hátunk mögött segítünk, hogy járműve tökéletes reklámhordozóvá váljon a valós világban.


Kertész László
Kreatív tanácsadó!
Deep Field